Svangrens Restauranger avser arbeta enligt följande miljöpolicy;
I beslut vi tar och handlingar vi utför ta miljöhänsyn så att vi ständigt arbetar för förbättringar. Vi ska bidra med en hållbar utveckling i samhället.
Sop- och källsortering
På Restaurang Tre Källor sorterar vi matavfall för kompostering. Vi sorterar kartong, wellpapp, metall, plast, pappersförpackningar och glas.
Miljöfarliga produkter
Glödlampor, batterier, elprodukter samt lysrör hämtas/lämnas till miljöstation.
Förbrukning av el
El ingår i vår hyra till Botkyrka kommun. Vi har ett medvetet arbetssätt för att minska elförbrukningen.
Inköp av städmaterial och diskmedel
Grunden är att vi ska använda så lite starka rengöringsmedel som möjligt. Vi ska välja Svanenmärkta produkter. Maskindiskmedel, torkmedel och handdiskmedel är Svanenmärkt.
Transport varor till restaurangen
Se separat policy för enskild leverantör.
Transport av skollunch
Se Kungsbuds miljöpolicy.
Användning av engångsmaterial
Vi hushåller och försöker hålla nere användningen av engångsmaterial
Användning av glödlampor och lysrör
Successivt byter vi mot sparsammare lampor.
Mätbara miljömål
Under fyra veckor per år vägs svinnet i form av tallriksskrap och mat som slängs i köket. Detta dokumenteras och följs upp.
I restaurangen serveras inte rödlistad fisk (enligt Världsnaturfonden).
Systematiskt arbete för att minska antalet tillsatser i maten.
Systematiskt arbete för att öka andelen KRAV-cerifierade råvaror.
Miljömedveten matlagning
Vi försöker laga mat med grönsaker efter säsong.
Vi har minst en helt vegetarisk dag i veckan.